3+1 UYGULAMA SÜRECİ

SAĞLIK PROVİZYONU BELGESİNİ ALMAK İÇİN;

www.turkiye.gov.tr e-devlet web uygulamasına giriş yaparak SGK Kurumu altında Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler kategorisindeki SPAS Müstehaklık Sorgulama(Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi) bağlantısını tıklayarak provizyon çıktısını alabilirsiniz.

30 EKİM 2023

3 KASIM 2023

Staj danışmanları danışmanı oldukları öğrencilerle bir toplantı organize ederler.

Öğrencilerin transkriplerini inceleyerek işyeri uygulamasına çıkmak için gerekli şartları sağlayıp sağlamadıklarını kontrol eder ve öğrenciyi durumları ile ilgili bilgilendirir ve yönlendirirler.

Öğrencinin İşyeri uygulamasına çıkabilmesi için gerekli şartlar:

-          2. yy sonu GNO 1,80 veya üzeri olmak

-          Bahar yy da işyeri uygulama eğitimi ve staj derslerini (Toplam 22 AKTS) birlikte almak zorunda olacağı için 45 AKTS sınırını aşmamak

-          2. yy sonu GNO 1,80’i aşamayan öğrencilerden 3. yy sonu GNO’sının 1,80 veya üzeri olması istenir.

GNO 1,80 ve üzeri olan öğrenciler işyeri uygulaması yapacağı işletmeleri tespit ederek ekli listede atanan staj danışmanları ile “3+1 danışman onay formu”nu doldururlar. Bu form staj danışmanı tarafından muhafaza edilir.

06 KASIM 2023

12 OCAK 2024

GNO 1,80 ve üzeri olan öğrenciler, ekli listede bulunan “Form 1. Sözleşme”’den 2 kopya çıktı alarak formları eksiksiz doldururlar ve imzalarlar. İmzaladıkları sözleşmeleri önce Yüksekokul Müdürüne imzalatırlar daha sonra işyeri uygulaması yapacakları kuruma imzalatırlar.

Öğrenciler, İmza işlemleri tamamlandıktan sonra sözleşmenin bir kopyasını işyeri uygulaması yapacakları firmaya teslim eder. Bir kopyasını final sınavında staj danışmanına teslim etmek üzere muhafaza eder.

5 ŞUBAT 2024

9 ŞUBAT 2024

Öğrenciler, staj danışmanı tarafından oluşturulan MS-Teams ekibinde kendi adına oluşturulmuş klasöre “Form 1. Sözleşme”yi ve e-devletten alacakları “SGK provizyonu”nu yükler (ekran görüntüsü, pdf, jpeg, vb….).

12 ŞUBAT 2024

16 ŞUBAT 2024

KAYIT HAFTASI

Ders kayıt haftasında işyeri uygulamasına gidecek olan öğrenciler uygulamaya gidebilmeleri için “İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM” ve “STAJ” derslerini birlikte seçmek zorundadır.

19 ŞUBAT 2024

İşletmede Mesleki Eğitim (Staj) başlar.

Öğrenciler ekli listede bulunan “Form 2. İşe başlama bildiri formu”nu doldurarak staj danışmanı tarafından oluşturulan MS-Teams ekibinde kendi adına açılan klasöre yükler (ekran görüntüsü, pdf, jpeg, vb….).

Öğrenci ekli listede bulunan “Form 3. Devam çizelgesi” , “Form 4. İşyeri değerlendirme formu” , “Form 6. İşyeri uygulaması devlet katkısı formu”nu işyeri sorumlusuna teslim eder.

ÖNEMLİ BİLGİLER

Öğrencinin işyeri sorumlusuna teslim ettiği devam çizelgesi, işyeri uygulamasına gittiği her gün sorumlu personel tarafından imzalanır.

Öğrenci işyeri uygulaması süresince rapor aldığı durumlarda hem işyerini hem de staj danışmanını bilgilendirmekle görevlidir. Öğrenci aldığı raporu teams ekibinde kendi adına oluşturulan klasöre yükler (ekran görüntüsü, pdf, jpeg, vb…)

Öğrenci işyeri uygulaması süresince işyeri sorumlusundan izin almadan devamsızlık yapamaz.

Maksimum devamsızlık süresi 10 gündür.

DENETİM HAFTASI

11 MART 2024

15 MART 2024

Staj danışmanı sorumlu olduğu öğrencilerin işyeri uygulaması yaptığı kurumlara gidip işyeri sorumlusu ile iletişime geçerek her öğrenci için staj denetim formunu doldurur.

İl dışında işyeri uygulaması yapan öğrencilerin denetimleri telefonla gerçekleştirilir.

Staj danışmanı, İşyeri uygulamasına devam etmediğini tespit ettiği öğrencileri Yüksekokul müdürlüğüne yazılı olarak bildirir.

ARA RAPOR TESLİMİ

15 NİSAN 2024

19 NİSAN 2024

Staj danışmanları, öğrencilerin ara raporlarını teslim etmeleri için MS-Teams’te belirtilen tarih aralığı için Forms oluşturur.

Öğrenciler hazırlamış oldukları staj raporlarını (Form 5. Staj rapor dosyası) belirtilen tarih aralığında MS-Teams ekibinde staj danışmanları tarafından oluşturulan formsa yüklerler (PDF, Word, vb…).

07 HAZİRAN 2024

İşyeri uygulaması eğitimi (staj) sona erer.

FİNAL SINAVI

10 HAZİRAN 2024

28 HAZİRAN 2024

Yüksekokul tarafından ilan edilen tarih ve saatte öğrenci ıslak imzalı tüm evraklarını staj danışmanına teslim eder.

Teslim edilecek evraklar;

Form 1, Form 2, Form 3, Form 4, Form 5

İŞYERİ UYGULAMASINA 3. DÖNEM SONU NOT ORTALAMASI İLE GİDECEK OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN

5 ŞUBAT 2024

15 ŞUBAT 2024

2. yy GNO 1,80’i aşamayan öğrenciler 3. YY sonu GNO’sını 1,80 veya üzerine çıkarması durumunda işyeri uygulama süreci için staj danışmanları ile iletişime geçerek staj evraklarını hazırlarlar.

Bu içerik 13.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 7281 kez okundu.