YÜKSEKOKULUMUZDA TEMEL LABORATUVAR EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Trakya Üniversitesi Türkiye’nin geleceği olan gençlerin eğitimine büyük önem veren ve donanımlı gençler yetişmesine katkı sunmayı hedefleyen yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

“Yüksekokulumuz Gönüllü Öğretim Elemanları Tarafından Yükseköğretim Kurumlarında Öğrenci ve Mezun Bireylere Yönelik Temel Laboratuvar Eğitimi” isimli TÜBAP 2021/64 Numaralı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlenen Temel Laboratuvar Eğitimi Yüksekokulumuzda gerçekleştirildi.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Ünal Geçgel “Hepimizin bildiği gibi üniversitelerimiz neredeyse tamamı 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılından itibaren derslerinin tamamını uzaktan eğitim yolu ile yapmaktadır. Bu durum özellikle Arda Meslek Yüksekokulu gibi 3+1 Eğitim Modeli uygulayan yükseköğretim kurumlarında kayıtlı 1. sınıf ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı sonunda mezun olacak 2. sınıf öğrencileri için dezavantajlı bir durumun ortaya çıkmasına neden olmuştur. Eğer salgın hastalık nedeniyle 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında okullarda yüz yüze eğitim başlamaz ise 3+1 eğitim modeli ile eğitim-öğretim yapan okulların şu an 1. sınıfından 2. sınıfına geçen öğrencilerin maalesef okullarına hiç gelmeden mezun olma durumları ortaya çıkmaktadır. Bu proje ile bizim amacımız imkânımız ölçüsünde, bir nebzede olsa bu kişilerin hem laboratuvar hem de bu laboratuvarlarda eğitim verecek konusunda uzman okulumuz öğretim elemanları ile tanışmasını sağlamaktır. Bu eğitim ile katılımcıların laboratuvar deneyimini yaşayarak konusunda uzman öğretim elemanları yardımı ile eğitim süresi sonunda laboratuvar malzemelerini tanıyabilme, doğru kullanabilme ve eğitim kapsamında belirlenen temel laboratuvar tekniklerini uygulayabilir yeterliliğe ulaşmalarını sağlamak hedeflenmektedir.” dedi.

Proje kapsamında ilk olarak 26-29 Temmuz tarihleri arasında katılımcı öğrencilerin üç farklı laboratuvarda temel eğitimlerini almaları sağlandı. Ardından katılımcılara Trakya Üniversitesini tanıtan bir gezi organizasyonu düzenlendi. Etkinliğin sonunda Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Arda Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar ve Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hakkı Mevlüt Özcan proje ekibi öğrencilerine Katılım Belgelerini takdim etti.

Projede, Doç. Dr. Ünal Geçgel proje yürütücüsü, Doç. Dr. Halide Aydoğdu, Dr. Öğr. Üyesi Şafak Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar, Öğr. Gör. Dr. Gizem Çağla Dülger, Öğr. Gör. Dr. Fatmagül Halıcı Demir, Öğr. Gör. Sedat Kocadoğan, Öğr. Gör. Gülce Özcan, Öğr. Gör. Burak İşçimen, Öğr. Gör. Derya Altıntaş, Öğr. Gör. Selin Türk ve Öğr. Gör. Zeynep Çiftçi proje araştırmacıları olarak görev aldı.

Ek Resimler
Bu içerik 06.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1486 kez okundu.