YÜKSEKOKULUMUZDA BİR İLK: Gıda Teknolojisi, Yağ Endüstrisi ve Aşçılık Programı Öğrencilerimizden Dönem Sonu Projeleri Sergisi

Gıda Teknolojisi ve Yağ Endüstrisi 2.Sınıf Öğrencilerinin ''Gıdalarda Duyusal Değerlendirme'' dersi kapsamında gerçekleştirdikleri Gıdalarda Duyusal Değerlendirme Dersi Dönem Sonu Ambalaj Tasarım Projeleri ile Aşçılık Programı 2.Sınıf Öğrencilerinin ''Yiyecek içecek Stilistliği'' dersi kapsamında oluşturdukları Yiyecek içecek Stilistliği dersi Dönem sonu Tasarım Porejeleri, Meslek Yüksekokulumuz binasında, Müdürümüz Prof.Dr.Yeşim YEŞİLOĞLU'nun açılışıyla, çok sayıda Akademik, İdari personel ve öğrencilerin katılımıyla sergilendi. 
Gıda Teknolojisi ve Yağ Endüstrisi 2.Sınıf Öğrencileri, Gıdalarda Duyusal Değerlendirme dersi kapsamında Öğr.Gör.Damla Zeynep ÜTEBAY rehberliğinde gıdaların en önemli pazarlama yöntemlerinden biri olan ve raf imajını etkileyen ambalajlar tasarladılar. Tasarlanan bu ambalajlarda sektördeki ürünlerin raflarda albenisini arttırmak amacıyla tüketicilerin tercihini etkileyen faktörleri göz önünde bulundurdular. Öğrenciler edindikleri teorik bilgileri tasarım ve uygulama becerilerini birleştirerek dönem sonu projelerini hazırladılar.
Aşçılık programı öğrencileri, Yiyecek ve İçcecek Stislistliği dersi kapsamında Öğr.Gör.Zeynep ATEŞ dönem boyunca öğrendikleri, Tabak Prezantasyonu ve Yiyecek İçecek Fotoğrafları oluşturmanın temel ilkelerini; özellikle Zemin Oluşturma Teknikleri, Hero ve Prop Seçimi, Kompozisyon Oluşturma, Açı- Işık gibi teknik konuları dönem sonu projelerine dönüştürdüler.
Öğrencilerimizin Tasarımlarını Arkadaşlarına ve Hocalarına sunmalarının ardından toplu Fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Başarılı tasarım ve sunumlarından dolayı öğrencilerimizi ve Onları Teşvik eden Öğretim elemanlarımızı  tebrik ediyoruz.
Sergimiz Şubat  ayı sonuna kadar ziyaretçilere açık olacaktır.
Ek Resimler
Bu içerik 11.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 519 kez okundu.