YÜKSEKOKULUMUZ KANAL 7 EKRANLARINDAYDI.

Kanal 7 ekranlarında Yasin Esirgenç’in sunumuyla Cumartesi günleri, saat 15:10’da yayınlanan Dünyanın Tadı" programının Edirne'yi tanıtan 2. bölümü Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programına konuk oldu. Edirne'nin unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerinin ekranlara getirildiği 30 Ekim 2021 tarihli programda Yüksekokulumuz Aşçılık Programı  Öğr. Gör. Sedat Kocadoğan ile Aşçılık Programı öğrencilerimiz "Soğanlı Kavurma-i Makiyan (Soğanlı Tavuk Kavurması)" yemeğini yaptılar.
 Aşçılık Programı bünyesindeki derslerden "Osmanlı Mutfağı" dersi içerisindeki uygulamalardan birisi olan bu yemek, Osmanlı Mutfağının 15. yy döneminden günümüze gelen Fatih Sultan Mehmet Han'ın sofralarından eksik olmayan ve Edirne Saray Mutfağında  sık sık yapılan bir tavuk yemeğidir. Yine 1539 yılında yapılan şenliklerde de Topkapı Sarayında da yapıldığı ve kayıtlara bir kış yemeği olarak geçen Kavurma-i Makiyan Edirne'nin neredeyse hiç bilinmeyen lezzetlerinden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Ek Resimler
Bu içerik 05.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1005 kez okundu.