TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE SARAY VE TÜRK MUTFAĞI LEZZETLERİ TANITILDI

Trakya Üniversitesinde, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Osmanlı Saray Mutfağı ve Edirne’nin yöresel lezzet ve zenginliğini tanıtan çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, Edirne Valiliği himayelerinde, Trakya Üniversitesinin destek ve katkılarıyla tadım, yemek sunumu ve söyleşi etkinlikleri gerçekleştirildi.
Trakya Üniversitesi, Edirne’nin bu alanda zenginliğini akademik olarak gösterebilmek ve mutfak kültürümüzün tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla, akademisyen ve öğrencilerin de yer aldığı çeşitli faaliyetlere imza attı.
Arda Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen programlarda, “Modern Türk Mutfağına Edirne Saray Mutfağının Etkileri” konulu söyleşinin yanı sıra Öğr. Gör. Çağla Yumuk Mercan “Saray Mutfağı Şerbeti”, Öğr. Gör. Sedat Kocadoğan “Türk Mutfağı Mezeleri” ve Öğr. Gör. Zeynep Ateş koordinasyonunda “Edirne Mutfağına Ait Gaziler Helvası” başlıklı yemek sunumu ve tadım etkinlikleri düzenlendi.
Edirne Deveci Han Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte ise Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen tarafından “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.
Öğrencilerin de katkı verdiği etkinliklerde, Türk kültürünün ve Edirne’nin yöresel lezzetlerinin izlerini taşıyan mezeler, şerbetler ve tatlılar, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
 Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Arda Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğretim elemanları ve öğrencileri başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, Türk mutfağının zengin gastronomi kültürünün tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Ek Resimler
Bu içerik 29.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 295 kez okundu.