Staj Seferbirliği Kapsamında Kariyer Kapısı Üzerinden Teklif Alan, Stajı Kesinleşen ve Staj Yapacak olan Öğrencilerin Dikkatine

Değerli Öğrencilerimiz;

Staj Seferbirliği Kapsamında Kariyer Kapısı üzerinden teklif alan ve stajı kesinleşen öğrencilerin izlemesi gereken adımlarla ilgili bir bilgilendirme yapmak ve Kariyer Merkezi olarak stajınızda başarılar dilemek isteriz. 

İzlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

1- Staj teklifini kabul ettikten sonra İşveren Staj Sorumlusu ile telefon ve e-posta yolu ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. İşveren Staj Sorumlusu iletişim bilgilerine staj teklifini kabul ettikten sonra Kariyer Kapısı'ndan ulaşabilirsiniz.

2- Staj teklifi veren işverenler adaylara bazen geniş bir zaman aralığında(örneğin 15.05.2021 - 30.10.2021 arasında)  teklif gönderebiliyorlar. Bu nedenle İşveren Staj Sorumlusu ile görüşerek size ve İşverene uygun staj süresini ve tarihlerini kesinleştiriniz.

3- İşverenden Üniversitenize sigorta işlemlerinin başlatılabilmesi için gerekli olduğunu belirterek kesinleşen staj tarihlerinizin açık olarak yazdığı “Staja Kabul Belgesi” veya bu bilgilerin olduğu bir yazı/e-posta isteyiniz.  Ayrıca staja başlamak için sizden istenen başka evrak olup olmadığını sormanızı da öneririz. Bazı kamu kurumları stajyerlerine tek tek belge vermek yerine staja kabul ettiği adaylara ilişkin bilgileri Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinden üniversite yönetimleri ile paylaşabilmektedir. Böyle bir durum söz konusu ise lütfen okulunuza da bilgi veriniz.

4- Okulunuzun öğrenci işleri birimi ile iletişime geçiniz ve Staj Seferbirliği kapsamında staj yapacağınızı ve staj dönemi için sigorta işlemlerinin yapılması gerektiğini belirterek gelen belgeyi/bilgiyi okulunuza iletiniz. (Pandemi nedeni ile belge/bilgi gönderimi e-posta, faks vb. yolla yapılabilecektir. Gönderim yöntemini okulunuzla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.)

Yukarıdaki adımları staj kabulünüz kesinleştikten sonra yapmanızı öneririz. Aksi takdirde sigorta girişiniz yapılamayacağından staj sürecinizde sorun yaşabilirsiniz.

Başka sorularınız olabileceğini düşündüğümüzden Staj Seferbirliği Sıkça Sorulan Sorular kılavuzunu sizlerle paylaşıyoruz. Kılavuz için tıklayınız.
Kariyerinizde başarılar!
Ek Dosyalar
Bu içerik 06.05.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 3239 kez okundu.