MÜDÜR YARDIMCIMIZ DR.ÖĞR.ÜYESİ HATİCE PALÜZAR'A TÜBİTAK'TAN DESTEK

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar, Kimya Bölümü Öğretim Elemanları Prof. Dr. Şebnem Selen İşbilir, Arş. Gör. Dr. Ayşen Şuekinci Yılmaz ve Edirne İl Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Şebnem Mutlu tarafından geliştirilen proje, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar’ın yürütücü, Prof.Dr. Şebnem Selen İşbilir, Arş.Gör. Dr. Ayşen Şuekinci Yılmaz, Dr.Şebnem Mutlu’nun araştırmacı olduğu “Atık Ürün Olan Hicaz Nar Kabuğunun Taze Dilimlenmiş Gıdaların Kararmasını Önleyici Bir İnhibitör Olarak İncelenmesi" başlıklı projenin, TÜBİTAK 1002 Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Proje ile elde edilen veriler sayesinde Türkiye’de önemli bir atık ürün olan Hicaz narı kabuğu için gıda sektöründe bir pazar oluşturulması, böylelikle atık bir ürünün değerlendirilmesi ve sonuç olarak bazı gıdaların raf ömrünün arttırılması için alternatif bir yol oluşturulması amaçlanmaktadır.
Bu içerik 12.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 250 kez okundu.