KISIK ATEŞ YÜKSEKOKULUMUZDA EĞİTİM VE ATÖLYE ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Yaşar Birleşik Pazarlama bünyesinde yer alan ve Ünlü Şefleri bünyesinde barındıran, Türkiyenin Dijital Gastronomi Platformu Kısık Ateş'ten Fehmi Samancı Şef ve Kısık Ateş Üniversiteler Sorumlusu Gürsel Tırpan 10 Aralık 2024 tarihinde, Meslek Yüksekokulumuz Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı'nda, Türk Mutfağı konunu bir etkinlik gerçekleştirdiler. Gerçekleştirilen seminer ve atölye çalışmasında, Türk mutfağının köklü geçmişine ve kültürel önemine değinildi. Fehmi Samancı Şef, Gastronominin, sadece lezzet yaratmanın ötesinde, bir toplumun tarihini, kültürünü ve geleneklerini de yansıttığını vurguladı. Gerçekleştirilen seminerin ardından, öğrencilerle birlikte Arda Meslek Yüksekokulu Uygulama Mutfaklarında, Türk mutfağının sevilen tatlarından biri olan, lor dolaması, Fehmi Samancı Şef tarafından öğrenciler ile birlikte hazırlandı.Etkinlikte aşçılık programı öğrencileri hem geleneksel bir yemeği öğrenme fırsatı buldu hem de farklı malzemelerin nasıl bir araya geldiğini keşfetti.
Atölye çalışmasının ardından Yüksekokulumuz müdürü Prof.Dr. Ünal Geçgel tarafından, eğitim öğretimimize katkılarından dolayı Kısıkateş gurubuna teşekkür belgeleri takdim edildi. 
Ek Resimler
Bu içerik 31.12.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 195 kez okundu.