AŞÇILIK PROGRAMIMIZ YİNE SES GETİRDİ

24.04.2019 Çarşamba günü Arda Meslek Yüksekokulunda  Kanal 7 ekibi  ağırlandı. Aşçılık Programı  Öğr. Gör. Sedat KOCADOĞAN  öğrencileri ile birlikte Osmanlı Saray Mutfağının okulumuzdaki araştırmaları ve uygulamaları konusunda keyifli bir röportaj gerçekleştirdi. Osmanlı Saray Mutfağından 15. yy ile 19. yy arasında örneklerle geçen mutfak uygulamasında öğrencilerimiz 15 yy’dan Terkib-i Çeşiddîye, Nohud-u Âb (Nohut Çorbası), 16 yy’dan Dane-û Sarı (Safranlı Pilav) ve 19 yy’dan Dövme Hıyar Salatasını hazırlayarak  Osmanlı Saray Mutfağı hakkında Kanal 7 Muhabirlerine detaylı bilgiler verdiler.



Resim


Bu içerik 25.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 1760 kez okundu.