2017/2018 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni 15 Mayıs 2018’de, Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, yüksekokul öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende, mezun öğrenciler adına konuşmayı Arda Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı ve Kimya Teknolojisi Programı birincisi Çağla Özer gerçekleştirdi. Özer konuşmasında Arda Meslek Yüksekokulu öğrencileri olarak ortak bir sevinci paylaştıklarını belirterek mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Özer, “Çoğumuz farklı şehirlerden farklı yönlerden bir araya geldik. Yeni bir şehirde olmanın yabancılığının yanı sıra ailelerimizden uzakta ortak bir amaca baş koyduk. Yeni adımlar attığımız bu yolda Trakya Üniversitesi ailesinin bir mensubu olarak değerli hocalarımızın himayesinde güvenle bugünlere geldik. Arda Meslek Yüksekokulu olarak yönetimimizin ve kıymetli hocalarımızın katkılarıyla altyapı imkanları ve eğitim olanakları anlamında donanımlı ve ayrıcalıklı bir üniversitede eğitim öğretim aldığımıza inanıyoruz. Bizlere bu güzel olanakları sağlayan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
Ardından söz alan Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, “Yüksekokulumuzda, Gıda Teknolojisi, Yağ Endüstrisi, Kimya Teknolojisi, Laboratuvar Teknolojisi ve Aşçılık olmak üzere beş programımız ve 461 öğrencimizle, yoğun ve verimli geçen 2 yıllık eğitim-öğretim sürecini geride bıraktık. Arda Meslek Yüksekokulu olarak alanlarında iyi yetişmiş, donanımlı olmanın yanı sıra çağdaş, sorun çözme odaklı ve paylaşımcı 134 öğrencimizi daha ülkemizin hizmetine sunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim-öğretim emek ve yatırım ister, sabır ister. En önemlisi bir vizyon sahibi olmayı gerektirir. İşte tam bu noktada öğrencilerimizin okulda aldıkları mesleki ve teorik bilgileri yaşamla ilişkilendirmeleri için gerekli donanımları sağlamaktan ve yatırım yapmaktan kaçınmayan, başta Sayın Rektörüm olmak üzere Rektör Yardımcılarıma ve Daire Başkanlarına teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca özenli çalışmalarıyla öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmelerini sağlayan öğretim elemanı arkadaşlarıma ve idari personelimize de sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Büyük fedakarlıklarla öğrencilerimizi yetiştiren anne ve babalar, toplum olarak sizlere şükran borçluyuz. Onlara baktıkça, geleceği ne kadar sağlam ellere teslim ettiğimizi görüyoruz. Sizler de evlatlarınıza ne kadar güvenseniz azdır. Değerli öğrencilerimiz, sizler üniversite mezunu olarak çağdaş kimliğinizle topluma örnek olmalısınız. Laikliği ve demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukuka saygılı, yeniliklere açık, sorunlara duyarlı birer birey olmalısınız. Sizlerin ülkemiz için en iyisini yapacağınıza inancımız sonsuz. Bugün burada sizlere veda etmiyoruz, sizleri yeni bir başlangıca uğurluyoruz. Hepinizi içtenlikle kucaklıyor, yolunuzun açık ve aydınlık olmasını diliyorum.” dedi.
Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu’nun ardından konuşan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk adlı eserinde ‘Milli kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.’ der. Trakya Üniversitesi, kurulduğu 1982 yılından bugüne her geçen gün daha kaliteli hizmet sunmak ve daha üstün bireyler yetiştirmek anlayışıyla eğitim ve öğretim hayatına devam ediyor ve 12 fakülte, 5 enstitü, 6 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı ve 30’u aşkın uygulama ve araştırma merkeziyle bölgenin en önemli eğitim gücü olma sorumluluğunu yerine getiriyor. Arda Meslek Yüksekokulu bizim göz bebeğimiz olan on meslek yüksekokulundan bir tanesi. Edirne bilindiği üzere bir tarım ve turizm şehri. Üniversitemizde, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, tarımla ilgili bir bölüm olmakla birlikte, tarımla ilgilenen müstakil bir okul ve birim olan Arda Meslek Yüksekokulu bu konuda tektir. Bu manada önemsediğimiz ve elimizden gelen katkı ve desteği sunduğumuz güzide bir meslek yüksekokulumuz. Yüksekokulumuzda aşçılık ile ilgili yeni bir bölüm açmamız söz konusu. Konuya ilişkin çalışmalar yapıldı ve projenin hayata geçirilmesi için gerekli adımlar atıldı. Yeni eğitim ve öğretim yılında altyapı nitelikleri tamamlanmış ve öğrenci alımıyla etkin hale gelmiş bir bölüm olmasını amaçlıyoruz. Üniversitemiz ayrıca ülkemizde birkaç üniversitenin uygulayabildiği yeni bir eğitim modeli olan 3+1’i de uygulamaya koyarak önemli bir işe daha imza atmış olacak. 3+1 İşyeri Uygulama Eğitimi sistemi ile meslek yüksekokulu öğrencilerimiz üç dönem okulda ve bir dönemi fiziki olarak işyerinde geçirerek. Mezuniyet sonrası iş hayatlarında daha donanımlı ve hazır bireyler haline gelecekler ve ara eleman ihtiyacını nitelikli bir biçimde karşılayarak staj yaptıkları yerlerde kalabilme potansiyeline sahip olacaklar. Arda Meslek Yüksekokulumuz da bu eğitim sistemine geçecek 5 meslek yüksekokulundan biri. Bu anlamda yüksekokul müdürlerimi ve değerli akademisyenlerimi tebrik ediyor, kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Öğrenci kardeşlerimizin topluma, devlete, millete ve sizlere hayırlı birer evlat olacaklarından şüphemiz yok. Yollarının ve bahtlarının açık olmasını temenni ediyorum. Sizleri yetiştiren kıymetli ailelere de buradan bir teşekkür etmek istiyorum. Sizleri yetiştirerek bugünlere gelmenizde eşsiz emek ve katkıları olan değerli velilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bizlere emanet ettiğiniz öğrencilerimizi emanete sahip çıkarak bugün sizlere yeniden teslim etmenin büyük bir mutluluk ve hazzı içerisinde, cevher gibi gençler yetiştirdiğiniz için siz değerli velilerimize tek tek şükranlarımı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı ve yine içerisinde bulunduğumuz mübarek 3 aylar ile gelecek mübarek Ramazan ayınızı en içten dileklerimle kutluyor ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, konuşmalarının ardından Arda Meslek Yüksekokulu birincisi Çağla Özer’e plaket ve mezuniyet belgesini takdim etti. Okul birincisi Çağla Özer’in ardından 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı okul ikincileri Gıda Teknolojisi Programı öğrencisi Cansel Güre ve Kimya Teknolojisi Programı öğrencisi Cansu Yağmur Güven, mezuniyet belgesi ve hediyelerini Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu’ndan aldı. Dereceye giren diğer öğrencilerin mezuniyet belgeleri ve hediyelerinin verilmesinin ardından törende programlara göre tüm öğrencilerin mezuniyet belgelerinin verilmesine geçildi ve tören, mezun öğrencilerin meslek andını okumasıyla sona erdi.ResimResimResimResimResimResimResimResimResim
 
Bu içerik 17.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 712 kez okundu.