Aşçılık Programı Osmanlı Saray Mutfağı Dersi Ulusal Basında Yer Aldı.

11.03.2025 Tarihinde,  Okulumuz Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğretim elemanlarından,  Öğr. Gör. Sedat KOCADOĞAN'ın verdiği, 15. yy'dan 19. yy'a kadar ki süreçten günümüze kalan  kaynaklar dan çıkartılan, reçetelerin ve dönemim mutfak tekniklerinin öğretildiği, Osmanlı Mutfağı dersinde,   15. yy. Saray Mutfağı Klasik dönemine ait, Ballı Mahmudiye yemeğinin,  günümüze uyarlanmış bir hali, aşçılık programı öğrencileri ile birlikte uygulandığı esnada, TRT-Haber ve Anadolu Ajansı muhabirleri çekim yaparak,  Osmanlı döneminin günümüze kalan kaynaklarının taranması ile ortaya çıkartılıp modernize edilen,  bu saray yemeğini ,   haber bültenlerine taşıdılar
Ek Resimler
Bu içerik 13.03.2025 tarihinde yayınlandı ve toplam 98 kez okundu.