ARDA MYO Öğretim Elemanları ve Öğrencileri KUSİP toplantısına katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan kamu sanayi iş birliğini daha etkin hale getirmeyi hedefleyen Kamu Üniversite Sanayi İş Birliği Portalı Tanıtım Toplantısı 15 Kasım 2017 tarihinde Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Sayın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, dekanlar, müdürler, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Salih Akbulut, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Üniversitemizde 3+1 sistemini uygulamaya koyan ARDA Meslek yüksek okulu olarak öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız ile KUSİP platformu hakkında bilgi aldık. https://kusip.gov.tr/kusip/views/portal   adresinden ulaşılabilecek olan sistem hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Üniversiteler toplumun beynidir. İşi planlayıp uygulayan, kontrol eden ana düşünsel kurumlardır. Sanayi ise bir ülkeyi ayağa kaldıran güçtür. Sanayi ve üniversite iş birliğini güçlü bir şekilde sağlarsak Ülkemizin kalkınma hızı da artacaktır. Kurumların birbirini tanıması ve birbirlerinin kabiliyetlerini bilmesi önemli. KÜSİ çalışmaların hocalarımız 130 iş yerini bizzat gezerek neler yapabileceklerini, hangi konularda destek vereceklerini ve teşvik fırsatlarını anlattı. 3+1 ve 7+1 modellerimizi seneye uygulayacağız. Bu portalla üniversiteler artık sanayilere nüfuz ediyor. Üniversitelerin beyin gücünden ve dinamizminden tüm sanayi faydalanacaktır. Yunus Emre’nin dediği gibi "Gelin tanış olalım/İşi kolay kılalım." Kurumlar birbirlerinin yeteneklerini öğreniyor, birbiri ile tanış oluyor. Bu portalda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu içerik 15.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 505 kez okundu.